
Fügebor recept

A Fügebor hozzávalói
- 90 dkg füge
- 1 dkg élesztõ, vagy 3-4 evõkanál sör
- 3,2 l víz
- 75 dkg cukor
A Fügebor elkészítése
A fügét egészen apróra vágjuk, egy ötliteres üvegbe tesszük az apróra morzsolt élesztõvel (vagy a sörrel). A vízzel felforraljuk a cukrot, és ha kihûlt, a fügére öntjük. Az üveget azután lekötjük papírral, és három hétig meleg vagy napos helyen tartjuk. Ezalatt kiforr a fügebor. Ha a füge már leszállt az üveg aljára és a leve tiszta, merõkanállal óvatosan leszûrjük (az üveget ne döntsük meg, hogy a lé zavarossá ne váljék), azután sûrû vásznon vagy szûrõpapíron átszûrjük egy másik edénybe, majd ha leülepedett, újra átszûrjük.
Ital, italok recept, receptek listája, több Ital, italok az oldalon



