Francia hagymaleves recept
A Francia hagymaleves hozzávalói
- 500 g hagyma
- 1 l erõleves (kockából)
- 30 g vaj
- 100 g kemény sajt (ementáli, trappista), 30 g liszt
- 2 1/2 kg kenyér cipó
- só
- bors
A Francia hagymaleves elkészítése
Elkészítés: A megtisztított, megmosott hagymát vékonyan felkarikázzuk, és a vajon, kevés sóval, fedõ alatt többszöri keveréssel puhára, csaknem pépszerûre pároljuk. Liszttel megszórjuk, hozzáadjuk az erõlevest, frissen durvára õrölt borssal ízesítjük, és fedõ nélkül, lassú forrástól addig fõzzük, amíg a hagyma szinte felszívódik. Közben megpirítjuk a kenyeret sütõben, teszünk bele reszelt sajtot, és rámerjük a levest. Néhány percig pihentetjük, amíg a kenyér jól megszívja magát a levessel és tálaljuk. Szórhatunk rá még sajtot, és egyéb zöld fûszerekkel tovább ízesíthetjük ízés szerint: finomra vágott petrezselyem, zeller.