Fokhagymakrém leves recept

Fokhagymakrém leves

A Fokhagymakrém leves hozzávalói

  • 1 egész fej fokhagyma
  • 2-3 evõkanál olaj, v. vaj
  • Másfél csapott evõkanál liszt
  • Másfél liter víz !!!
  • 3 dl fõzõtejszín
  • só, bors, kakukkfû, szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt
  • Pirított fûszeres zsemlekocka

A Fokhagymakrém leves elkészítése

A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelõn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fûszereket és addig fõzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tûzrõl megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk. Ki-ki szed magának a levesbõl, majd a pirított zsemlekockából is , és az elõre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.

Leves recept, receptek listája, több Leves az oldalon