
Olasz zöldségleves (Minestrone) 2. recept

A Olasz zöldségleves (Minestrone) 2. hozzávalói
- 400 g paradicsom
- 120 g fejes káposzta
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes zellerszár
- 1 közepes póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 liter zöldségalaplé (leveskockából is lehet)
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. paradicsompüré
- 30 g levesbe való apró száraztészta
- 1 kávéskanál só
A Olasz zöldségleves (Minestrone) 2. elkészítése
Felhevített olajon kissé megfonnyasszuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a felszeletelt zellert, a vékony szeletekre vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát, és még 10 percig pároljuk. Ezután felengedjük a zöldségalaplével, de bármilyen erõleves, húsleves alaplé megfelel, beletesszük a paradicsompürét, a paradicsomot, és a száraztésztát, majd sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, mérsékelt lángon, fedõ alatt 30 percig fõzzük. Sajtos pirítóssal tálalhatjuk: 2 evõkanál olívaolajba apróra vágott bazsalikomlevelet és zúzott fokhagymát keverünk. Közben megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát, mindegyikre fûszeres olajat és egy szelet mozzarellát teszünk, majd parmezánnal megszórjuk. Ezután grillezzük, amíg aranysárga színt kap. A levest elõmelegített tányérban, tetején egy-két szelet kenyérrel tálaljuk.
Leves recept, receptek listája, több Leves az oldalon







