Élesztõ nélküli sajtos pogácsa recept

Élesztõ nélküli sajtos pogácsa

A Élesztõ nélküli sajtos pogácsa hozzávalói

  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütõpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál õrölt bors
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

A Élesztõ nélküli sajtos pogácsa elkészítése

Elkezdjük a pogácsatészta összeállítását, ehhez fogjuk a lisztet, sütõport, sót és borsot, alaposan elkeverjük. Ezután a tojásokat fel kell verni a tejjel. Ezt hozzákeverjük a liszthez. Az elõre megpuhított vajat alaposan el kell dolgozni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig kevergetjük, amíg összeáll. A kész tésztát 1/2 órára hûtõbe tesszük. A sütõt elõmelegítjük magas fokozatra, 200C-ra. A pogácsa tésztát közben ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét megkenhetjük felvert tojással és megszórhatjuk reszelt sajttal. A kettõ kombinációja csodás eredménnyel jár. A pogácsát a sütõ felsõ részén kezdjük el sütni, nagyjából 5 perc elteltével 170C-on további 15 percig aranybarnára sütjük.

Tészta ételek, kenyér recept, receptek listája, több Tészta ételek, kenyér az oldalon