Élesztõ nélküli sajtos pogácsa recept
A Élesztõ nélküli sajtos pogácsa hozzávalói
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütõpor
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál õrölt bors
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
A Élesztõ nélküli sajtos pogácsa elkészítése
Elkezdjük a pogácsatészta összeállítását, ehhez fogjuk a lisztet, sütõport, sót és borsot, alaposan elkeverjük. Ezután a tojásokat fel kell verni a tejjel. Ezt hozzákeverjük a liszthez. Az elõre megpuhított vajat alaposan el kell dolgozni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig kevergetjük, amíg összeáll. A kész tésztát 1/2 órára hûtõbe tesszük. A sütõt elõmelegítjük magas fokozatra, 200C-ra. A pogácsa tésztát közben ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét megkenhetjük felvert tojással és megszórhatjuk reszelt sajttal. A kettõ kombinációja csodás eredménnyel jár. A pogácsát a sütõ felsõ részén kezdjük el sütni, nagyjából 5 perc elteltével 170C-on további 15 percig aranybarnára sütjük.