Borsós Tokány recept
A Borsós Tokány hozzávalói
- 50 dkg karaj
- 30 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 TV paprika
- só
- bors
- 3 dl tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 ek zsir, olaj
A Borsós Tokány elkészítése
A vékonyra vágott hagymát a zsiradékon megdinsztelem. Majd ráteszem a vékony csíkokra vágott karajt. Addig sütöm, amíg ki nem fehérednek a húscsíkok, majd rátesszük a zöldborsót, a karikára vágott paprikát, és felöntöm 1 dl vízzel. Egészen puhára pároljuk a hozzávalókat. Sóval, õrölt színes borssal ízesítjük. A végén tejszínnel felönthetjük és beforralhatjuk. Ha nem sûrûsödne a tejszín, akkor pici lisztet keverjünk ki a szósszal, és sûrítsük be. Lényeg, hogy ne legyen se túl híg, se nem túl sûrû. Kifõtt tésztával, krumpli, karfiol pürével, tarhonyával fogyaszthatjuk.